9/9

Koop direct online of bezoek onze winkel | Vanaf €50,- gratis verzending!

Over Ben Nye

14-08-2020

Ben Nye Makeup is een amerikaans familiebedrijf opgericht door Benjamin “Ben” Emmet Nye. Hij werd geboren in 1907 en werkte 4 decennia lang als zeer gewaardeerd make-up artiest in de filmstudio’s van Hollywood. Als Director Of Makeup bij 20th Century Fox was Ben verantwoordelijk voor ruim 500 speelfilms, waaronder diverse Hollywood klassiekers;

Gone with the Wind (1939), Miracle on 34th Street (1947), Gentlemen Prefer Blondes (1953), The King and I (1956), The Fly (1958), Valley of the Dolls (1967) en Planet of the Apes (1968).

Als make-up artiest creëerde Ben vaak zelf producten in de studio labs voor producties waaraan hij op dat moment werkte. Dit uit enige noodzaak door gebrek aan de juiste materialen en kleurkwaliteit van producten in die tijd. Na zijn pensionering in 1969 richtte hij de Ben Nye Makeup Company op. Het bedrijf had een duidelijke visie voor professionele make-up en leverde de nodige kwaliteit, dit maakte het bedrijf direct een groot succes.

In zijn jaren als make-up artiest heeft Ben hechte vriendschappen gesloten en connecties opgebouwd in de make-up wereld. Het duurde dan ook niet lang voordat er een mooie relatie ontstond tussen het merk en bedrijven als Cirque du Soleil en Walt Disney World Resort, beide bedrijven gebruikten exclusief Ben Nye make-up voor 25 jaar.

De make-up van Ben Nye wordt tot op heden wereldwijd gewaardeerd en veel gebruikt in de branche. Vandaag de dag staat zijn jongste zoon Dana aan het roer van de firma, die nog steeds professionals als voornaamste focus heeft.

Opmerkingen

Geen berichten gevonden

Schrijf een review