9/9

Koop direct online of bezoek onze winkel | Vanaf €50,- gratis verzending!

Haarwerk medisch

Introductie

De klanten die zich tot ons richten voor een mooi haarwerk zijn zeer divers en dat is nu juist wat ons een tikje anders maakt.
Wij leveren haarwerk en pruiken aan liefhebbers, televisie- en theatermakers en voor speciale gelegenheden. Ook zijn wij er voor mensen met haaraandoeningen en degenen die voor een bepaalde periode aangewezen zijn op een haarwerk.

De passie voor ons vak vertaalt zich bij Back Stage in zowel make-up als haar. Niet voor niets de uitdrukking; Als je haar maar goed zit. Haar maakt een heel belangrijk deel uit van het totale plaatje en dat begrijpen wij als geen ander.

U bent bij ons altijd welkom om vrijblijvend te informeren wat de mogelijkheden zijn. Zijn u wensen meer complex, nodigen wij u graag uit een afspraak te maken zodat wij alle tijd hebben samen uw wensen door te nemen. Een kennismakingsgesprek en of intakegesprek zijn kosteloos en kunnen altijd binnen 5 dagen na het eerste contact plaatsvinden. Indien u door medische redenen niet langs kunt komen is (zieken)huisbezoek op afspraak ook mogelijk.

De mogelijkheden zijn zeer uitgebreid in zowel haarstukjes (staarten, clip in’s, pony’s, flip inn’s), als in hele haarwerken. Wij leveren haarwerken van meerdere leveranciers in verschillende kwaliteiten. Wij hebben zowel synthetisch als echt haar en indien gewenst is maatwerk mogelijk. Levertijden voor confectie haarwerk zijn per direct of binnen 2 werkdagen.

Voor klanten met een medische indicatie bieden we tevens de mogelijkheid een haarwerk te reserveren tot maximaal 6 weken. Op haarwerken bieden wij 6 maanden garantie op fabricage fouten.
Wij zetten onze jarenlange ervaring graag in om u te helpen de juiste keuze te maken. Ook voor het onderhoud van uw haarwerk kunt u bij ons terecht.
Back Stage is aangesloten bij de sectie haarwerken van de ANKO en in deze hoedanigheid tevens bij de Stichting Geschillen commissie

 

Collectie

Onze collectie haarwerken is zeer uitgebreid. Wij werken met de meest voorname  Europese en Amerikaanse merken. Enkele voorbeelden hiervan zijn  Raquel Welch by Ellen Wille, Hair Power, Perucci, Hair Society Gisella mayer en Modixx

 

Confectie haarwerken

Deze haarwerken worden ook wel confectie haarwerken genoemd. Ze komen uit een vaste collectie en hoeven niet op maat gemaakt te worden. Een groot voordeel hiervan is dat je deze pruiken kunt passen en dus een goed beeld kunt vormen over de verschillende mogelijkheden. Daarnaast is er een korte levertijd en blijven de haarwerken ondanks de hoge kwaliteit, zeer betaalbaar in vergelijking met op maat gemaakte haarwerken.

 

Constructie van de haarwerken

Het binnenwerk van onze haarwerken is voorzien van een zeer fijne tule daar waar de haarscheiding zichtbaar is. Op de tule worden de haartjes stuk voor stuk handmatig geknoopt. In het geval van een kale hoofdhuid, ziet de haarscheiding er hierdoor zeer natuurlijk uit. Als de tule zich uitstrekt over de hele midden sectie, wordt het ook wel een “mono top genoemd. De maat van het haarwerk is verstelbaar met een elastisch systeem dat aan de achterkant van het haarwerk is bevestigd. Dit zal er voor zorgen dat het haarwerk comfortabel draagt. In het geval van een grote of kleine hoofdmaat kan onze haarwerker het haarwerk verder aanpassen.

 

Echt haar versus synthetisch haar.

De keuze tussen een haarwerk gemaakt van echt haar of synthetisch haar, is afhankelijk van je wensen. Beiden hebben voor- en nadelen.

 

Voordelen echt haar

Echt haar ziet er over het algemeen natuurlijk uit, het is warmte bestendig en daardoor makkelijk te syjlen met een föhn, stijl- of krultang. Ook bij veelvuldig gebruik blijft het haar op de schouders mooi glad van structuur.

 

Nadelen echt haar

Nadelen van echt haar zijn dat het kostbaar is  (vooral natuurlijk blond haar en lange lengten), je het goed moet verzorgen en dat je het na een wasbeurt opnieuw in model moet brengen. 

 

Synthethetisch haar

Synthetisch haar heb je in verschillende kwaliteiten. Bij Back Stage verkopen wij  alleen de beste kwaliteit synthetisch haar.

 

Voordelen synthetisch haar

Synthetisch haar is over het algemeen goedkoper dan echt haar. De kleurkeuze is zeer uitgebreid en je kunt zelfs kiezen voor een natuurlijke uitgroei. Na een wasbeurt komt het oorspronkelijke model, krul of slag er vanzelf weer in terug.

 

Nadelen synthetisch haar

Synthetisch haar kan bij dagelijks gebruik, na enkele maanden in de nek gaan slijten. Dit is door onze haarwerker tijdens een onderhoudsbehandeling weer geheel te herstellen.

 

Samengevat

Het merendeel van onze klanten kiest voor Synthetisch haar. Vaak geeft de combinatie van de kwaliteit, de prijs en het gebruik de doorslag. Haarwerken gemaakt van een hoge kwaliteit synthetisch haar zijn niet van echt te onderscheiden, daarnaast is de prijs veel lager en kan het haarwerk vaak volledig worden voldaan uit de vergoeding die verzekeringsmaatschappijen uitkeren.

 

Wanneer er sprake is van langdurige kaalheid (langer dan een jaar), of wanneer er met het haarwerk geslapen wenst te worden, is echt haar vaak de betere keuze.

 

Eerste afspraak: Kennismakingsgesprek en eerste selectie model en kleur.

Wanneer je interesse hebt in een haarwerk nodigen we je graag uit voor een kennismakingsgesprek. Tijdens dit eerste gesprek bespreken we niet alleen jouw wensen, maar gaan we door middel van passen ook op zoek naar het beste haarwerk voor jou. Het beste haarwerk is voor iedereen anders. Het kan een haarwerk zijn dat zo veel mogelijk overeenkomt met je eigen haar, maar je kunt ook voor kiezen voor iets heel anders. De mogelijkheden zijn eindeloos en wij zijn pas tevreden als jij dat bent.

Aan het einde van de eerste afspraak hebben we 1 of meerdere modellen geselecteerd en zijn we gekomen tot de juiste kleur keuze..

Tijdens het eerste gesprek vragen we je onderstaand mee te nemen:

  • Verzekeringspas
  • Doorverwijzing van de arts

  

Tweede afspraak: Vervolgafspraak

Binnen enkele dagen na de eerste afspraak hebben wij de geselecteerde modellen in de gewenste kleur(en) in huis en gaan wij deze doorpassen. Ook al lijkt het soms best moeilijk de juiste keuze te maken, de ervaring leert dat alles tijdens de vervolgafspraak een stuk duidelijker wordt. Wanneer je dat ene haarwerk opzet, zul je ervaren dat de kleur goed matcht met je huid, het model je gezicht complementeert en je je er “all over” goed bij voelt. De juiste keuze is dan vaak makkelijk gemaakt……

 

Onze klanten en hun wensen zijn zeer divers, dat maakt dat je jezelf in onze unieke omgeving begrepen en thuis zult voelen. Onze jarenlange ervaring zetten we graag in om jou te helpen met het maken van de juiste keuze. Zowel de eerste als de vervolgafspraak zijn geheel vrijblijvend.

 

Declareren van de kosten

Back Stage heeft zorgcontracten met bijna alle verzekeringmaatschappijen, hierdoor kunnen wij de financiële afwikkeling uit handen nemen.

Back Stage zal vooraf een vergoeding check uitvoeren en een offerte uitbrengen zodat je goed op de hoogte bent van de uiteindelijke kosten.

Heb je een haarwerk uitgekozen, declareren wij rechtstreeks bij de verzekeringsmaatschappij.

Indien er een verschil is tussen de prijs van het haarwerk en het bedrag wat de verzekering vergoed, zal alleen het verschil bij afname afgerekend worden.